farangensi.blogg.se

Inför och under min fjärde resa med hustru Pitsamai till Thailand

Obligatorisk läsning för alla faranger

Publicerad 2013-03-31 17:08:00 i Allmänt,

Under den senaste vistelsen läste jag 3 böcker som alla handlade om thailändska flickor/kvinnor som har förhållanden med faranger dvs västerlänningar. Det är bedrövande att läsa vad många kvinnor egentligen tänker och hur lite det stämmar med den bild som västerlänningen målat upp i sitt inre. Alla dessa tre böcker borde vara obligatorisk läsning innan man som västerlänning ingår ett förhållande med en thaikvinna. Finns då något positivt i böckerna? Jo faktiskt! Ska du som västerlänning lyckas i förhållandet då så måste du börja tänka som thaier gör. Hur gör man det då? Det får du lista ut själv. Börja med att läsa böckerna!
 
Chok dee = Lycka till!
 
 

Ny bil nya knappar

Publicerad 2013-03-31 16:39:00 i Allmänt,

Den gamla SEAT Alhambran kunde jag utan och innan efter 11 år. Den nya Tiguanen döljer dock en hel del hemligheter. Att jag brukar förvandla vindrutan till ett Niagarafall när jag använder körriktningsvisaren på de högerstyrda bilarna i Thailand är något som alla vant sig vid eftersom körriktningsvisare och vindrutetorkare sitter spegelvända där.
 
Idag när vi har första dagen med sommartid är det upp till bevis med den nya bilen i Sverige. På SEATen fanns det en spak man drog ut och vred till vänster för att förändra timangivelsen och till höger för minutangivelsen men här finns inget som sticker ut bara en tryckknapp på ungefär samma ställe med en klocka påritad. Jag provar den. Wow! timangivelsen blev markerad och nu då? Hmm det står plus på en annan knapp på körriktningsvisaren. Jag provar den. Ojdå nu försvann Radio Haninge från radion och istället ringer jag visst upp Christer i Thailand, så synd att han inte är kvar där då. Det värsta är dock att markeringen av timangivelsen är borta. Jag fimpar uppringen av Christer i Thailand och se där kom Radio Haninge tillbaka. Efter sjuttioelva andra tricks ger jag upp, Det är bara att skamset åka hem och läsa instruktionsboken. Jag ska nog lyckas hitta instruktionen innan det är dags att gå tillbaka till normaltid i slutet av oktober. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela